KraussMaffei publică „True Blue”, primul său raport privind măsurile și obiectivele de responsabilitate corporativă în domeniile economic, de mediu și social. Compania își propune să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon în propriile operațiuni comerciale până în 2030 și pentru mașinile și sistemele sale, până în 2035.
Parsdorf, 26 august 2024 - KraussMaffei publică primul său raport de sustenabilitate sub titlul „TrueBlue”. În cele 93 de pagini, compania ilustrează instrumentele și măsurile pe care le utilizează pentru a-și realiza obligațiile corporative în domeniile economiei, mediului și relațiilor sociale.
În vederea elaborării primului său raport privind sustenabilitatea, KraussMaffei a colectat date de la toate locațiile sale din lume și a analizat activitățile de sustenabilitate. Aproximativ 100 de angajați au contribuit la raportul de 93 de pagini. Chi Zhang, CEO al KraussMaffei, explică:
„Pentru KraussMaffei, sustenabilitatea înseamnă nu doar o atitudine conștientă față de mediu, ci și responsabilitate în toate sectoarele companiei, față de mediul nostru și ca parte a societății noastre. Raportul nostru privind sustenabilitatea documentează faptul că ne luăm în serios responsabilitatea și că atât clienții, cât și colaboratorii noștri se pot baza pe un partener transparent și responsabil, cu care pot asigura sustenabilitatea în propriul lor lanț de aprovizionare, respectând în același timp cerințele legislative.”
În cadrul unui amplu proces de analiză, KraussMaffei a definit și prioritizat un total de 27 de subiecte relevante și a structurat raportul în consecință.
”Primul nostru raport privind sustenabilitatea vizează întregul Grup KraussMaffei începând cu 2023, incluzând toate locațiile noastre din 19 țări. În calitate de companie producătoare, ne concentrăm pe drepturile omului, diligența în lanțul de aprovizionare, economia circulară și protecția mediului. KraussMaffei a definit obiective strategice în aceste domenii.”,
declară Dr. Alexandra Coffey, Senior Manager Sustainability, Head of Corporate Communications & Marketing
De exemplu, compania își propune să atingă până în 2030 neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în domeniul său de activitate și până în 2035 neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon la nivelul mașinilor și sistemelor pe care le produce (amprenta de carbon a produselor). De asemenea, există planuri de extindere a certificării sediilor în domeniile mediului și energiei și de obținere a certificării ISO 50001 pentru sediul din Parsdorf până la mijlocul anului 2025. Angajații vor beneficia, de asemenea, de formare suplimentară privind drepturile omului în cadrul lanțului de aprovizionare și vor fi mai sensibilizați cu privire la această problemă.
Cu toate acestea, raportul de sustenabilitate „True Blue” nu formulează doar obiective. KraussMaffei prezintă măsurile pe care compania le ia deja în propriile sale unități de afaceri pentru a asigura procese ecologice și condiții de muncă sigure și echitabile, la nivel mondial.
Numai în 2023, un total de 75 de milioane de euro a fost investit în noi facilități de producție și, ca parte a acestei acțiuni, unul dintre cele mai mari sisteme fotovoltaice pe acoperiș din Europa, cu o capacitate de 9,1 MWp, a fost pus în funcțiune la sediul central al companiei din Parsdorf. Ca urmare, KraussMaffei a fost în măsură să genereze ea însăși 46% din energia electrică necesară în acest spațiu în 2023. În plus, 7 887 de furnizori au fost examinați în ceea ce privește riscurile legate de drepturile omului, tratamentul egal, sănătatea și securitatea în muncă, cerințele de mediu și standardele sociale.
KraussMaffei își asumă, de asemenea, responsabilitatea pentru produsele sale și prezintă numeroase soluții care permit clienților să realizeze procese eficiente și să reducă emisiile operaționale de CO2. Printre acestea se numără dezvoltarea și testarea practică a unui proces care permite, de asemenea, utilizarea reciclatului post-consum (PCR) pentru injecția spumei termoplastice. Acest proces reduce greutatea componentelor cu aproximativ 12%, cu beneficiile asociate în ceea ce privește emisiile. De asemenea, a fost dezvoltat Lifecycle Value Calculator - un instrument software cu ajutorul căruia utilizatorii pot determina potențialul specific de reducere a emisiilor de CO2 ale unei mașini la nivel individual, pentru aplicația respectivă și pe parcursul întregului ciclu de viață.
Raportul a fost elaborat în conformitate cu standardul internațional GRI 2021 (Global Reporting Initiative). Un institut de testare independent a auditat raportul în conformitate cu Account Ability Assurance Standard 2020 (AA 1000 AS v3) și a acordat certificatele corespunzătoare.