Injectie mase plastice - masini de injectie - Plastics Bavaria

Sisteme PET

 

Instalaţiile PETFORM continuă să exceleze datorită:

- Eficienţei lor extraordinare rezultate în urma ciclurilor rapide
- Disponibilităţii ridicate.
- Calităţii excepţionale a produselor rezultate din preforme
- Adaptabilităţii individuale la cerinţele clientului.

În plus faţă de matriţele potrivite şi de sistemul automat, instalaţiile PET cu design compact, mai sunt prevăzute şi cu echipamente periferice cum ar fi: alimentatoare, sisteme de răcire a apei.

Sisteme PET

În plus faţă de sistemele turnkey standard, maşinile sunt concepute modular, iar acest lucru permite o configuraţie specifică care este special creată pentru gama de produse dorită.

Unităţi de plastifiere cu şnecuri performante, unităţi verticale de închidere şi staţia de post-răcire cu 4 etape, toate acestea pot fi combinate individual în diferite versiuni pentru aplicaţiile respective, cu dimensiunea matriţei de la 8 la 96 de cavităţi.

Aceste maşini se caracterizează prin:

- costuri minime în ceea ce priveşte producţia
- prin faptul că preformele pot fi întrebuinţate pentru o gamă largă de aplicaţii datorită uşurinţei si rapidităţii cu care poate fi schimbată matriţa.

Unitatea de plastifiere

Concepţia unităţii de injecţie este uşoară pentru utilizator.
Unitatea de injecţie este ghidată pe rulmenţi liniari de precizie într-un mod stabil şi cu întreţinere minimă. Cilindrii transversali asigură menţinerea forţei de contact a cilindrului şnecului pe duza de injecţie. Accesul liber permite îndepărtarea mai uşoară a resturilor de material, după ce topitura a fost injectată. Opţiunile simple de adaptare pentru masterbatch sau lichid de colorare, măresc flexibilitatea.

Acţionare cu uzuri reduse a unităţii de injecţie

Acţionarea rotativă a şnecului este realizată printr-un motor sincron, trifazic, controlat în frecvenţă, sprijinit de un dispozitiv special de oprire a curgerii inverse a materialului. Aceasta permite dozare paralelă cu mişcări simultane ale unităţii de injecţie, de închidere şi a extractorului. Acest fapt reduce timpul de lucru al maşinii şi asigură o gamă mai largă de tehnologii chiar pentru cicluri scurte.

Pierderile scăzute prin etanşări îmbunătăţesc comportarea sistemului de comandă, adică asigură acurateţe reproductibilă ridicată.

Tehnologia shotpot (vas de injecţie)

Pentru dozarea constantă şi omogenă a unor cantităţi mari de masă topită, oferim o alternativă viabilă cu tehnologia Shot-Pot. Dozarea cu vas de injecţie permite dozarea continuă chiar în timpul procesului de injecţie prin intermediul unui al doilea cilindru. Bazat pe principiul primul intrat, primul ieşit exact acealşi material care a fost dozat la început este introdus primul în matriţă, prin canalul de injecţie. Principalul avantaj este materialul dozat cu grijă, rezultând cele mai scăzute concentraţii AA în preforme.

Şnecuri speciale pentru diverse aplicaţii

Şnecurile speciale PET completează conceptul PETFORM. Aliajele speciale şi tratarea suprafeţei asigură o uzură scăzută a şnecului. Acest fapt implică o stabilitate a procesului pe o perioadă de mai mulţi ani. Atât şnecurile standard cât şi cele de construcţie specială pentru prelucrarea materialuluil reciclat PET (granule şi fulgi) garantează o dozare omogenă a metarialelor de calitate şi viscozitate diferită.

Proiecte de şnecuri noi pentru performanţe de dozare de vârf

Şnecurile noastre HPX asigură tehnologii de prelucrare mai largi, la timpi scurţi. Concepute pentru mai multe trepte de oprire a întoarcerii materialului, şnecurile HPX asigură:

- calitate excelentă a topiturii
- condiţii perfecte de amestec şi omogenizare a culorii
- presiuni de lucru mai ridicate
- randament mai mare de transport

Unitatea de închidere şi matriţa

Vă asigurăm că sistemul vertical de închidere oferă numeroase avantaje în producţia de preforme. Sistemul vertical permite scoaterea naturală a preformelor în direcţia gravităţii, fără a exista riscul deformării, mai ales în cazul ciclurilor rapide. În acest caz, este posibilă obţinerea unor produse de înaltă calitate chiar şi în cazul ciclurilor rapide. Acest concept îl numim „cădere liberă”.

Cu sistemul orizontal de închidere, în cazul preformelor mai lungi există riscul deformării acestora, în timp ce utilizând sistemul vertical de închidere, acest risc este eliminat, iar scoaterea piesei din matriţă este mult mai simplă.

Avantajele acestei metode constau şi în timpii Lock-to-Lock, care sunt unii dintre cei mai rapizi de pe piaţă. Timpul scurt necesar scoaterii piesei din matriţă duce la o rată mai mare a producţiei şi creşte eficienţa economică a sistemului.

Datorită sistemului vertical de închidere, înlocuirea se poate efectua simplu, uşor şi rapid. Acest lucru contribuie la disponibilitatea sistemului PETFORM.

Unitatea de închidere asigură un proces de închidere etanş, chiar şi la utilizarea unei forţe mai mici de închidere.

Matriţele

Matriţele (de la 8 la 96 de cavităţi) excelează prin:

- calitate de primă clasă a produselor
- rezistenţă de lungă durată

Canalele calde cu sisteme de închidere a duzei, speciale pentru prelucrarea de PET accelerează transferul de căldură la nozzle tips şi oferă o calitate superioară a produselor. Acest lucru duce la short sprues şi reduce formarea de cristale în această range.

Matriţele sunt foarte uşor de schimbat , părţile componente sunt şi ele uşor de schimbat şi permit producerea de preforme diferite, cu aceeaşi matriţă.

Bazat pe conceptul de „cădere liberă”, s-a dezvoltat un sistem de handling, care se caracterizează printr-o viteză foarte mare şi o disponibilitate ridicată. Acest principiu simplu, face ca un proces complicat de înlocuire , prin diferite axe, să de vină superfluous.

Unitatea de comandă

Comanda prin microprocesor MC 4, oferă un control simplu asupra maşinii. Această comandă prevede:

- comandă de proces pe 32 biţi cu o procesare rapidă a semnalelor pentru o reproducere exactă a datelor setate
- un sistem de operare multitasking pe 32 biţi cu o viteză de prelucrare ridicată pentru vizualizarea valorilor instantanee, graficelor etc.
- Memorarea de date pentru valorile proceselor şi a valorilor instantanee
- Cuplarea rapidă la PC
- Ecran color, plat STN

Sisteme PET Sisteme PET

La această comandă mai puţin înseamnă de fapt mai mult: de aceea am redus numărul de butoane şi de taste la un minim. Accesul şi controlul meniurilor şi al parametrilor este astfel mai simplu ca niciodată.

Această comandă asigură o vizualizare comprimată, fără a-şi pierde din funcţionalitate. Motorul şi încălzirea sunt controlabile separat de pe panoul de comandă, prin butoane on/off.

Ecranul acestei comenzi este structurat într-un mod similar cu cel al unui calculator, folosind:

- ferestre
- bare de meniu
- taste.

Textele apar mai în spate, iar simbolurile şi imaginile simple şi uşor de înţeles, în faţă. Acest lucru ajută la o înţelegere mai rapidă a anumitor raporturi şi procedee.

Acest ecran oferă o privire de ansamblu asupra mai multor informaţii, reducând astfel numărul paginilor. Dacă aveţi nevoie de ajutor, de anumite explicaţii, marcaţi parametrul respectiv şi cu ajutorul tastei „help” obţineţi explicaţii suplimentare ca de ex.: descrierea modalităţii de funcţionare. Această comandă poate avea ca opţiuni până la opt limbi.

Cea mai importantă informaţie din desfăşurarea procesului este afişarea valorilor reale. La comanda MC4, toate valorile reale din timpul unui ciclu sunt memorate. Memoria acestei comenzi poate stoca informaţiile timp de 24 de ore. Informaşiile pot fi vizualizate pe ecran şi printate.

Sistemele PC pot transfera date prin modem sau prin Ethernet. Comanda MC4 face posibilă conectarea la internet prin protocol TCP/IP. Acest lucru este avantajos, deoarece vă oferă posibilitatea de a avea acces la sisteme utile de valorificare a informaţiilor.